Voorlezen was nog nooit zó leuk

Lezing & workshop voor kinderen en hun ouders, leerkrachten of opvoeders.

Zaterdag 16 november om 14.00 uur in de bibliotheek van Zandhoven.

Deelname is gratis, inschrijven verplicht.

 

Deze lezing wordt georganiseerd in samenwerking met vtbKultuur Zandhoven.

De lezing begint met een boeiend verhaal waarbij de ouders, leerkrachten, begeleiders en opvoeders meeluisteren, samen met de kinderen. 
Na het verhaal gaan Vine en de kinderen knutselen, praten en iets leuks creëren rond een of meerdere boeken. Ondertussen geeft Ria je eenvoudige en praktische tips om jouw voorleescapaciteiten te bevorderen en wat je zou kunnen doen om meer leesplezier bij te brengen bij kinderen. Daarna is er een toonmoment waarin de kinderen hun creatie voorstellen en ronduit vertellen over hun beleving in de workshop. 

Waarom is voorlezen zo belangrijk? Kinderen die al vroeg kennismaken met boeken blijken taalvaardiger, kunnen sneller lezen en beter rekenen. Ze lezen bovendien graag en ze zijn vaker lid van de bibliotheek. Samen in een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren kennen, verhaaltjes vertellen en beluisteren, haalt bovendien de band tussen ouders en kinderen aan. Het is 'quality time', goed voor een levenslange herinnering aan warme momenten en geborgenheid.