Zandhoven

Met Bibburen op reis

Zandhoven

Lezing:

Gaea Schoeters en Trui Hanoulle: Meisjes, motoren en moslims
Bibliotheek: Zandhoven
Lezing op: 4 juli 2018 om 20u
Locatie: gemeentehuis Zandhoven
              Liersebaan 12 - 2240 Zandhoven

2 meisjes. 2 motoren. 30000 kilometer. 7 maanden. 15 landen.
‘Met de motor naar Iran? Twee meisjes? Is dat niet gevaarlijk? Waarom net daar naartoe?’ Het korte antwoord: uit nieuwsgierigheid. Omdat Gaea (journaliste) en Trui (grafisch vormgever) niet geloven dat moslimlanden gevaarlijker zijn dan andere. En omdat het een wilde meisjesdroom was: stoer, avontuurlijk en een tikje nostalgisch. Dus vertrokken ze, oostwaarts, op zoek naar een ongerepte wereld, waar de tijd nog trager verloopt.
Onderweg volgden ze het spoor van twee Zwitserse schrijfsters, Annemarie Schwarzenbach en Ella Maillart, die in 1939 samen naar Afghanistan reden. Meisjes, Moslims & Motoren is het verhaal van die reis. Herbeleef samen met Gaea en Trui de mooiste en ontroerendste momenten.

Tentoonstelling:

Gaea Schoeters en Trui Hanoulle: Meisjes, motoren en moslims

Bibliotheek: Zandhoven
Tentoonstelling: juli 
(Daarna verhuist deze naar Oostmalle tot einde augustus)

2 meisjes. 2 motoren. 30000 kilometer. 7 maanden. 15 landen. 11.000 beelden.Bekijk een selectie van deze beelden en beleef de mooiste en ontroerendste momenten van Gaea Schoeters en Trui Hanoulle.

Fietsworkshop:

Bibliotheek Zandhoven 
Amelbergastraat 42 - 2240 Zandhoven
Workshop op: 18 juli van 9.00 - 12.00 uur

Wil je graag leren hoe je zelf je fiets kan herstellen? Heb je zelf niet het juiste gereedschap of weet je niet hoe eraan te beginnen? De fietsworkshop is een plek om aan je fiets te sleutelen met uitleg en ondersteuning van een sympathieke fietsenkenner. Deelname is gratis, maar materialen die gebruikt worden (remblokjes, olie, kabels ed.) moeten wel vergoed worden. Vergeet je fiets niet!

   
Ook bij onze Bibburen valt er vanalles te beleven deze zomer, voor een volledig overzicht van alle activiteiten zie: http://zandhoven.bibliotheek.be/pagina/met-bibburen-op-reis1    .
Of ga via onze catalogus naar 'activiteiten' --> 'Met Bibburen op reis'

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Reacties worden eerst gemodereerd
voordat ze op de site verschijnen.

Meer nieuws

Met Bibburen op reis

In juli en augustus organiseert Bibburen verschillende lezingen en workshops met reizen als rode draad. Alle activiteiten zijn gratis, maar inschrijven is verplicht wegens beperkte plaatsen. Lees verder

Schatten van Vlieg

Vlieg is er voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Ze moedigt families aan om eropuit te trekken en het vrijetijdsaanbod in de eigen gemeente te ontdekken. Lees verder
Meer nieuws