Zandhoven

Eengemaakt dienstreglement

Onze bibliotheek werkt al enkele jaren nauw samen met de bibliotheken van Borsbeek, Ranst,  Wommelgem, Wijnegem, Malle en Zoersel . Onder de naam Bibburen organiseren we gezamenlijke activiteiten en kopen we grootletterboeken en anderstalige romans aan.

In het nieuwe jaar  gaan we nog een grote stap verder.
Vanaf 1 januari 2018 hebben we een gezamenlijk uitleenreglement:  wat in onze bibliotheek geldt, geldt voor jou ook in de andere bibliotheken van Bibburen.
Met je huidige lidkaart leen je voortaan in zeven bibliotheken.
Je hebt dan de keuze uit meer dan 300.000 boeken en strips, 50.000 dvd’s en honderden tijdschriften.

Het lidmaatschap voor alle bibliotheken van Bibburen is volledig gratis en wordt in orde gebracht bij je eerste bezoek. Eén lidkaart voor de zeven bibs volstaat.

Je leent voortaan maximum 15 items (boeken, dvd’s, tijdschrijften, strips, …)  per bibliotheek voor een periode van 4 weken. Alle uitleningen zijn gratis, ook die van de dvd’s.  Niets belet je om tegelijkertijd te lenen in verschillende bibliotheken. Let op! Je moet wel altijd de boeken in de juiste bibliotheek binnenbrengen.

Je kan de materialen tot tweemaal toe verlengen, zolang ze niet gereserveerd zijn voor een andere lener.
Reserveren van uitgeleende werken kan via mijn.bibliotheek.be en is gratis.

Het lijkt zo’n beetje op de ‘Grote Goednieuwsshow’ en dat is het natuurlijk ook: een uitgebreid aanbod, één lidkaart, geen lidgeld, geen leengeld meer en alles vier weken mogen houden…  toch voor onze klanten die het spel correct spelen.

Hou je je boeken of dvd’s te lang, dan ga je meer boete moeten betalen dan vroeger.
De nieuwe boete is vastgesteld op 0,15 € per item, per openingsdag te laat.
Dat is een forse verhoging maar je bent in de mogelijkheid om je uitleningen op vier manieren te verlengen: bij een bezoek aan de bib, online via mijn.bibliotheek.be, via mail of telefoon.
Je krijgt bovendien enkele dagen voor de vervaldatum een herinneringsbericht waarop je kan reageren.

Omdat het aanbod van boeken en dvd’s zo fors wordt uitgebreid kan je voortaan ook makkelijker zelf  boeken en dvd’s ophalen in onze bibliotheken van Bibburen.
Wil je toch nog iets aanvragen wat niet beschikbaar is in deze bibliotheken kan je dat nog steeds via een IBL-aanvraag (Interbibliothecair Leenverkeer). De prijs voor deze aanvraag wordt ook verhoogd, vanaf 1 januari 2018 kost dat 5,00 € per aanvraag.

voordat ze op de site verschijnen.

De Warmste Week

Samen met de bibliotheken van Bibburen steunden we de warmste week door geld in te zamelen voor 'Lezen for life' Hier kan je kijken hoeveel we mochten storten dankzij jullie! Lees verder