Zandhoven

Duizend Bibburen & Granaten

De jeugd- en stripverantwoordelijken van de 7 bibliotheken hebben samengezeten rond 'het stripverhaal'.
Ze gingen na hoe strips gebruikt kunnen worden om het bibbezoek te stimuleren én het lezen te bevorderen voor een zo breed mogelijke groep mensen.
Zo willen ze de leeftijdskloof tussen de bezoekers verkleinen en de samenhang versterken.

Concreet wil dit zeggen dat er verschillende activiteiten, verspreid over de 7 bibliotheken, zijn uitgewerkt nl.

- 40 jaar de Kiekeboes: interview Merho
- Strips op zolder - taxatie met Peter Van Hooydonck
- Zin en onzin van de graphic novel - lezing Morissens
- Striptekenaar voor een dag - workshop Steven de Rie
- EigenWijze Stripmuren
- Muren met een verhaal - stripwandeling in Antwerpen
- Tentoonstelling De Kiekeboes
- Tentoonstelling Jan Bosschaert
- Natasja op de vlucht: verhalenkat en Meneer Zee (enkel voor de klassen)

Voor meer info zie: http://zandhoven.bibliotheek.be/pagina/duizend-bibburen-granaten of ga naar 'activiteiten' --> 'Duizend Bibburen & Granaten'

.

voordat ze op de site verschijnen.

Wedstrijd: Ik ben helemaal strip en Gestripmixt

In oktober en november organiseren we met de bibliotheken van Bibburen een hele boel activiteiten rond strips voor jong en oud. Met onze wedstrijden kan je tickets winnen voor Comics Station, het nieuwe indoor pretpark rond populaire stripfiguren of 1 van de vele strips. Lees verder